Persbericht ‘Oblivious’

 

Fotografe Annabel Oosteweeghel pakte haar camera om de herinneringen van onze oudere generatie op bijzondere wijze vast te leggen. Het resultaat is te zien in een boek en een reizende tentoonstelling die op 27 juni door Andrea van Pol gepresenteerd worden in De Hallen van Amsterdam.

Oblivious neemt je mee in een wereld van herinneringen die verloren dreigen te gaan. Hun herinneringen, ons cultureel erfgoed, door de fotograaf geplaatst in de zestiger jaren zijn gebaseerd op echte verhalen.

 

‘Everlasting’ vertelt over de schoonheid en de tragiek van een huwelijk, waar geestverwanten elkaar vinden en waar zij zich verliezen. Over het verstrijken van tijd in een leven en wat daarvan overblijft.

‘I won’t say goodbye’ is het verhaal van een dementerende oude vrouw die sinds vier jaar in een verzorgingstehuis woont, om de hoek van haar eigen huis. Haar mooie zestiger jaren bungalow aan zee houdt ze echter al die jaren in stand, als een museum van herinneringen.

Annabel Oosteweeghel (1969) is fotograaf en woonachtig in Noordwijk. Ze studeerde Audio-visuele Vormgeving aan de Academie St. Joost in Breda. Door haar film-achtergrond zijn haar foto’s meer dan beeld, ze vertellen een verhaal. Haar commerciële werk richt zich op lifestyle en mensen. Annabel fotografeerde voor talloze bladen in binnen- en buitenland en heeft grote commerciële campagnes op haar naam staan.

Met Oblivious gaat voor Annabel een lang gekoesterde wens in vervulling; zich verder als kunstenaar ontwikkelen en bijzondere verhalen vertellen door middel van haar stilistische fotografie in combinatie met film. In samenwerking met Mirjam-Bekker Stoop van stichting Open Mind (de kunst van beeldvorming) zal het werk als reizende tentoonstelling door het land gaan.

“Het is inderdaad een hele prachtige serie! Op een mooie manier verhalend en met een droef maar ook weer teder einde. Zit mooi in elkaar en de afzonderlijke scènes zijn overtuigend” Frits Gierstberg, curator Nederlands Fotomuseum.

De boekpresentatie en opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 27 juni om 17:00u in galerie Beeldend Gesproken, Hannie Dankbaarpassage 23, De Hallen, Amsterdam.

Het boek ‘Oblivious’ is vanaf eind mei verkrijgbaar via Uitgeverij Lecturis. Ontwerp Martin van Triest, formaat 19 x 21 cm, 180 pagina’s, full colour en gebonden. Prijs: €28,50

http://www.lecturisbooks.nl/nl/webwinkel/oblivious/62966

De beelden zijn te zien via: http://Photobookoblivious.tumblr.com

www.annabeloosteweeghel.nl

mail@annabeloosteweeghel.nl

+31(0)6 24580256