photo stories

annabel oosteweeghel

Menu Close

Month: June 2015 (page 1 of 2)

Oblivious vannacht op Radio 1!

Voor de nachtbrakers onder ons! Vannacht van 00:00 tot 02:00 uur ‘Oblivious’ op radio 1 VPRO, programma ‘Nooit meer slapen’.
Nicole Terborg van de VPRO kwam speciaal naar Noordwijk om mij te interviewen over mijn zojuist uitgekomen boek ‘Oblivious’. Dit deden we geheel in sfeer in de tuin bij het zestiger jaren huis waar de serie gemaakt is.Schermafbeelding 2015-06-25 om 18.59.30

 

 

_MG_8187

Boekpresentatie/opening tentoonstelling zaterdag 27 Juni

oblivious e-mailing-reminder

Oblivious_fotoboek_cover

Oblivious bij Voordekunst!

Oblivious loopt bij Voordekunst

Met Oblivious gaat voor Annabel een lang gekoesterde wens in vervulling; zich verder als kunstenaar ontwikkelen en bijzondere verhalen vertellen door middel van haar stilistische fotografie in combinatie met film. In samenwerking met Mirjam-Bekker Stoop van Stichting Open Mind (de kunst van beeldvorming) zal het werk als reizende tentoonstelling door het land gaan.

Met de beelden uit het boek wil ik een tentoonstelling maken die een jaar lang zal gaan reizen naar 6 locaties door heel Nederland. Het werk zal bestaan uit een mooie selectie van 25 beelden opgeplakt op dibond en ingelijst in een noten houten lijst.

Willen jullie helpen mijn droom te realiseren?

Ik hoop dat je mijn project wilt ondersteunen en dat ik je mag ontmoeten bij de opening van de tentoonstelling op 27 Juni in Galerie Beeldend gesproken in de Hallen in Amsterdam.

Daarna zal de tentoonstelling doorreizen naar Gallery Klooster in Noordwijk, Baut Zuid in Amsterdam, WTC Gallery Den Haag,  Natlab in Eindhoven, Museum Hilversum.

Mijn project staat al op 79% en heeft nog 6 dagen te gaan!

Neem een kijkje op:

https://www.voordekunst.nl/projecten/3278-oblivious

Er zijn mooie tegenprestaties.

Een selectie van de beelden uit het boek kun je vinden op: http://photobookoblivious.tumblr.com

19   20

 

Pitchen bij de Donkere Kamer!

Afgelopen woensdag avond ‘Oblivious’ gepitched voor een groot publiek. Locatie Lantaren Venster in Rotterdam georganiseerd vanuit het Nederlands Fotomuseum. Goed ontvangen en leuk geldbedrag binnengehaald voor het project.

Schermafbeelding 2015-06-19 om 21.37.47    Schermafbeelding 2015-06-19 om 21.37.53Schermafbeelding 2015-06-19 om 21.38.00

Oblivious on air!

Afgelopen week geïnterviewd door Nicole Terborg van radio 1, VPRO, programma ‘Nooit meer slapen’ over mijn boek ‘Oblivious’.

Het interview vond plaats in Noordwijk aan zee bij de zestiger jaren bungalows waar de foto’s uit het boek zijn gemaakt. Erg blij mee!

Het interview is dinsdag nacht 23 juni te beluisteren op radio 1 van 01:00 tot 02:00 uur.

 

_MG_8187

 

 

Persbericht ‘Oblivious’

 

Fotografe Annabel Oosteweeghel pakte haar camera om de herinneringen van onze oudere generatie op bijzondere wijze vast te leggen. Het resultaat is te zien in een boek en een reizende tentoonstelling die op 27 juni door Andrea van Pol gepresenteerd worden in De Hallen van Amsterdam.

Oblivious neemt je mee in een wereld van herinneringen die verloren dreigen te gaan. Hun herinneringen, ons cultureel erfgoed, door de fotograaf geplaatst in de zestiger jaren zijn gebaseerd op echte verhalen.

 

‘Everlasting’ vertelt over de schoonheid en de tragiek van een huwelijk, waar geestverwanten elkaar vinden en waar zij zich verliezen. Over het verstrijken van tijd in een leven en wat daarvan overblijft.

‘I won’t say goodbye’ is het verhaal van een dementerende oude vrouw die sinds vier jaar in een verzorgingstehuis woont, om de hoek van haar eigen huis. Haar mooie zestiger jaren bungalow aan zee houdt ze echter al die jaren in stand, als een museum van herinneringen.

Annabel Oosteweeghel (1969) is fotograaf en woonachtig in Noordwijk. Ze studeerde Audio-visuele Vormgeving aan de Academie St. Joost in Breda. Door haar film-achtergrond zijn haar foto’s meer dan beeld, ze vertellen een verhaal. Haar commerciële werk richt zich op lifestyle en mensen. Annabel fotografeerde voor talloze bladen in binnen- en buitenland en heeft grote commerciële campagnes op haar naam staan.

Met Oblivious gaat voor Annabel een lang gekoesterde wens in vervulling; zich verder als kunstenaar ontwikkelen en bijzondere verhalen vertellen door middel van haar stilistische fotografie in combinatie met film. In samenwerking met Mirjam-Bekker Stoop van stichting Open Mind (de kunst van beeldvorming) zal het werk als reizende tentoonstelling door het land gaan.

“Het is inderdaad een hele prachtige serie! Op een mooie manier verhalend en met een droef maar ook weer teder einde. Zit mooi in elkaar en de afzonderlijke scènes zijn overtuigend” Frits Gierstberg, curator Nederlands Fotomuseum.

De boekpresentatie en opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 27 juni om 17:00u in galerie Beeldend Gesproken, Hannie Dankbaarpassage 23, De Hallen, Amsterdam.

Het boek ‘Oblivious’ is vanaf eind mei verkrijgbaar via Uitgeverij Lecturis. Ontwerp Martin van Triest, formaat 19 x 21 cm, 180 pagina’s, full colour en gebonden. Prijs: €28,50

http://www.lecturisbooks.nl/nl/webwinkel/oblivious/62966

De beelden zijn te zien via: http://Photobookoblivious.tumblr.com

www.annabeloosteweeghel.nl

mail@annabeloosteweeghel.nl

+31(0)6 24580256

 

Oblivious_tumblr_header_zonderstip

!blank

!blank

© 2023 photo stories. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.